Na een onbezonnen kus met een andere man schrijft Daan Borrel vanuit een kamer in Berlijn een brief aan haar vriend. De brief draait uit op een zelfbevragend relaas over seksualiteit, intimiteit en autonomie. Mag je elk verlangen onderzoeken en uitleven? En hoe combineer je dat met een behoefte aan verbintenis? Hoe kunnen vrouwen hun eigen verlangens volgen als ze nooit hebben geleerd daarmee om te gaan? Of zijn mannen hier net zo slecht in? Is het de geest of het lichaam dat verlangens creëert? In hoeverre worden die bepaald door verhalen?

In dit persoonlijke essay zien we Daan Borrel in haar hongerige zoektocht naar antwoorden. Ze richt zich tot literatuur, filosofie, popmuziek en films, maar ook tot haar eigen lijf en tot de vrouwen die het opgevoed hebben. Soms is liefde dit biedt een intieme blik in het hoofd én de onderbuik van iemand die in alle nuance probeert haar seksualiteit te begrijpen.

Soms is liefde dit verscheen in 2018 bij De Bezige Bij. Koop hier een exemplaar of bij uw lokale boekhandel.

Ontwerp cover: Floor Bijkersma

Een prachtig boek dat je in één adem uit wil lezen omdat het leest alsof je een persoonlijke brief krijgt.

Marja Pruis

Daan Borrel heeft een missie: vrouwen vertrouwd maken met hun seksualiteit.

de Volkskrant

Onder meer De Volkskrant en Brandpunt schreven over Soms is liefde dit. De interviews bij Nooit meer slapen, Kunststof en De nacht van de radio zijn ook terug te luisteren. Soms is liefde dit stond op de longlist van de Socratesbeker 2019.